Handige tips

  • Fotolijm (bijvoorbeeld van de Hema) werkt erg prettig om afbeeldingen in te plakken in de boekjes omdat geknoeide lijm makkelijk weg te rollen is en je de afbeelding nog kan verschuiven als de lijm nog niet opgedroogd is. Wil je iets extra stevig opplakken? Smeer dan lijm op de ondergrond én op de achterkant van je afbeelding, laat het even drogen en plaats dan de afbeelding. Schuiven lukt nu niet meer en het zit stevig op zijn plek.

  • Voor de buitenkant kun je beter lijm zoals decopatch of Mod Podge gebruiken (glimmend of mat) gebruiken, omdat de buitenkant natuurlijk veel te verduren krijgt. De Mod Podge werkt dan als beschermlaag.Je kunt er ook een hoes van stof om heen naaien, breien of haken. Of wat dan ook. Het gaat erom dat het je eigen, unieke boekje wordt.

  • Als je met waterverf of acrylverf in het boekje werkt, kan dat iets gaan bobbelen. Als je dat niet mooi vindt, verf dan op een ander papiertje en plak dat er later in.

  • Zit je vast en heb je geen idee wat je nu eens moet maken? Google dan eens op ‘artjournal’ of kijk op pinterest bij artjournal pins. Inspiratie genoeg en gewoon proberen. Enne...fouten maken mag!

  • Als je het niet vergeet: maak dan voordat je je boekje opstuurt eerst foto’s of scans van je pagina’s. Het gebeurt een enkele keer dat de boekjes bij de post kwijt raakt. Zet altijd je naam en adres op de envelop. En ook aan de binnenkant van je boekje. Versturen als brievenbuspakje met een track en trace code wordt ook veel gedaan.

  • Als het boekje te dik begint te worden voor de brievenbus, kun je hem ook nog opengeklapt versturen, lukt dat ook niet meer, dan wordt het echt pakketpost.